זריקת לחם בשבת עם המפה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני עובד במטבח של ישיבה.
בסוף הסעודה אני צריך לפנות את הניילונים שעל השולחנות ולזרוק אותם לפח הבעיה היא שנשאר לחם.
מה עלי לעשות איתו? האם אפשר לזרוק אותו עם שאר הליכלוך?או שצריך לאסוף? מה לגבי יום שבת אם זה נחשב בורר?

תשובה:

שלום וברכה

אין לזרוק, יש לאסוף תחילה את כל החתיכות הגדולות. כאשר עדיין המפה על השולחן נדיר שלחם יהיה מעורב כך שאין בזה בעיה של בורר. כמובן חתיכות קטנות מאוד אין לאסוף, ובהם גם עיקר הענין של בורר. במקום שיש חש בורר תזרוק כך בלי לאסוף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מבין את חשש הבורר,אבל שתי הארות בבקשה:
    א. כאשר מתכוון לזרוק את חתיכות הלחם וגם את שאר הלכלוך וכל מה שממיין ביניהם הוא כדי לזרוק את הלחם בכבוד,אין חשש בורר כלל כי את שניהם כוונתו להשליך לפח,אין בזה בורר.
    ב.מה לגבי העניין שמי שזורק לחם אפילו פחות מכזית קשה לעניות? אני מבין שהשאלה בנוגע לבורר אבל לענ"ד כדאי להתייחס גם לנקודה הזו

  2. 1. זה נכון שככל שהכל פסולת אין חשש בורר, החשש יהיה רק כששומר חלק מהחלות.
    2. קשה לעניות זה כשאני נוהג דרך זילזול, אם המטרה שלי היא החשש מאיסור בורר, אין ספק שלא יבוא מזה נזק.