ספק אם הזקתי

שאלה:

ערב טוב.
אני עובד בתור נהג משאית בחברה, היום פגעתי ברכב של אדם מבוגר שחתך אותי בכביש ,זה היה די ברור שהוא אשם (הוא אף התנצל ואמר 'חשבתי שראית אותי'),אך לאחמ"כ עלו לי ספיקות מכיוון ששניה לפני זה התעסקתי בטלפון (אמנם כשהרמזור היה אדום) ואולי זה מה שגרם לחוסר שימת הלב שלי ועלי לשלם על הנזק שאירע לו. גם במשאית נגרם נזק קטן אך לא נראה לי שהחברה מתכוונת לעשות עם זה משהוא. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא ברור שאתה אשם בפגיעה וגם הנהג הנפגע תולה את האשמה בו, אין עליך חובת תשלומים. ומסתבר שאם הוא הוא תולה בו את האשמה הוא התרשל בנהיגה.

בהצלחה.