שטיח כניסה בשבת / הנאה מאור שהודלק באיסור

שאלה:

שלום אבקש לשאול כמה שאלות בנושאים שונים:
1.בשבת השטיחון של דלת הכניסה לבית היה תלוי על המעקה בחדר המדרגות, היה מותר להורידו בשבת כדי לנקות עליו בוץ?
2.האם מותר לנקות על השטיחון של השכנים ממול כאשר הם אינם בבית ואין אפשרות לקבל הסכמתם?
3.בחורף הקיר קר, האם מותר להישען עליו באופן כזה שמה שמפריד בין הראש לקיר זה הכיפה, כלומר משתמשים בכיפה לצורך הפרדה בכוונה, או שצריך להביא משהו אחר שיפריד במקום?
4.כאשר התארחתי בשבת אצל משפחה חילונית בשבת בערב, וידוע לי שהאור הודלק בשבת בסלון ואסור להינות ממנו- האם יש מקום להחמיר לא לשבת לשיחה עם בני המשפחה, כי ללא האור לא בטוח שהיינו יושבים בחושך לדבר כאשר איננו רואים אחד את השני.
א.כאשר כל האור מגיע מהאור שהודלק בשבת בסלון.
ב.כאשר יש אור שהודלק לפני שבת אך הוא מאיר במטבח וגם קצת בסלון כלומר אולי במצב כזה כן היינו יושבים יחדיו לאור האור מהמטבח.
5. חנות שמוכרת אוכל מוכן עם הכשר רבנות/מהדרין. אבל מוכרת עלי גפן ממולאים, שלא מצוי שבכלל אפשר להכשירם, האם יש לחשוש לשאר מוצריה ולתהות כיצד בכלל קיבלה הכשר?

תשובה:

שלום וברכה

1. אפשר, אם אינו ספוג מים הוא אינו מוקצה.

2. אסור כמובן.

3. אין כל בעיה.

4. אם אתה לא עושה פעולה שלא ניתן לעשות בחושך – מותר. מה שאולי לא הייתם יושבים כי היה פחות נעים, זה משהו עקיף.

5. אם זו מערכת כשרות מהודרת, מעבר לכך אין מה לבדוק, אבל אני מתקשה להאמין שמערכת מהודרת תאפשר זאת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. רב תודות בוודאי נכון.אלא שאלתי הייתה רק כיון שהשואל שאל על ניקוי הבוץ גם כן השאלות,וחוזר התגובה לענין ספציפי זה היה יכול להתפרש באופן שמותר מאחר ולא הועלה בעיה בכך.