לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פועל שסיים את המטלות שלו

שאלה:

אני עובד בתור קצין בטיחון ברשת שיווק , יש לנו מטלות שהמעסיק נתן לנו למשך השבוע , ובין היתר זה גם להסתכל במצלמות למצוא תקלות וכו'. השאלה שלי אם וכאשר סיימתי את המטלות שלי לאותו היום , האם מותר לי לשבת במשרד ולקרוא ספר ? כאשר ידוע גם למעסיק שאי אפשר כל היום לשבת מול המצלמות ולהסתכל עליהם

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שסיים את העבודה היומית מותר לו לפנות לעסקיו, ולכן אם סיימת את כל המוטל עליך מותר לך לקרוא ספר. אבל צריך לוודא שאכן סיימת את המוטל עליך כדי שלא תעבור על איסור גזל מהמעביד.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שלה ס"א מבואר שפועל שנשכר לעבודת יום וסיים הפועל את עבודתו באמצע היום, מגיע לו שכר עבור יום שלם. ולפ"ז פועל שסיים את המטלות לא חייב לעשות מעבר לכך.