נרות חנוכה בחלון בסימטא צרה

שאלה:

שלום: שאלה בעניין מקום הדלקת נרות חנוכה. בדירה שלי, יש חלון הפונה לרשות הרבים, אבל הרחוב הוא סימטא צרה שצריך להרים את הראש כדי לראות את הנרות. מתחת לסימטא יש רחבה גדולה שממנה רואים ברור את הנרות ויש שם הרבה אנשים אבל הרחבה נמוכה יותר מעשרים אמה מהחלון. האם ניתן להדליק שם בברכה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי ניתן להדליק שם בברכה, אין הבדל בהלכה בין סימטא לרחוב רחב, יש רשות הרבים והיא למטה מעשרים אמה וזה מצויין ומהודר.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, אני רוצה להדגיש שהרחוב הוא סמטא מאוד צרה, אולי 2 מטר, והחלון שלי עוד בולט חצי מטר לתוך הסימטא והנרות בגובה של כמעט 20 אמה. כך שלפי הגדרים של ההלכה זה בסדר אבל בפועל אין מי שהולך בסימטא ומרים את הראש לראות. מאידך ברחבה שמתחת לסימטא יש המון אנשים ורואים יפה את החנוכיה אבל זה יותר מ 20 אמה. אפשר להדליק בברכה?