כניסה לבית קברות ללא טבילה

שאלה:

זכור לי בשם הגר"א שבעל קרי לא יכנס לבית קברות ללא טבילה, מפני שהחיצונים מתדבקים בו, ושכל הצרות באות בגלל זה.
האם אדם ששימש מיטתו, גם כן צריך להקפיד על כך, או שזה רק בעל קרי?
האם אדם ששימש מיטתו יש לו טומאת בעל קרי?

תשובה:

גם אדם ששימש מיטתו הוא בעל קרי לכל דבר וענין מבחינת דיני הטומאה, כמובן זו לא הלכה מה שהזכרת אבל זהירות נכונה [ובכלל יש מעלה גדולה לבעל קרי לטבול, כך תפילתו יותר רצויה ומתקבלת כמבואר ברבינו יונה בברכות, וכך המנהג הראוי לבני תורה].

יום מבורך.