כיסוי מראות בבית האבל

שאלה:

שלום הרב
אבל שיושב שבעה במקום אחד וחוזר לביתו לישון בלילה. האם המנהג לכסות את המראות גם בבית שרק ישן בו? כמו כן האם יש איסור לאבל להסתכל במראה כשאינו בבית האבל?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה הנדון שהעלית תלוי בטעמים השונים לכיסוי המראות:

יש שכתבו שמראה עושה שמחה ולכן מכסים [ספר דיבורי אמת], ויש שכתבו שהוא משום שמתפללים שם ואסור להתפלל כנגד מראה. בשם החתם סופר הובא שמראה היא בבחינת "מראות הצובאות" השייכת לעניני התשמיש של בני הזוג, וכחלק מכפיית המטה באבלות נהגו בכיסוי המראות.

בשורות טובות ישועות ונחמות.