שאלה:
שלום וברכה! האם תבניות של תנור, שאין יודעים אם הן חלביות או בשריות, ניתן להכשירן ולהופכן לסוג מסויים. אם כן, כיצד? תודה רבה
תשובה:
שלום וברכה
כיון שלא באו מן הסתם לשימוש בשרי וחלבי יחד בתוך 24 שעות, וכל הבעיה היא רק שלא יודעים מה בלעו אבל ודאי היתרא בלעו, די בליבון קל, מנקים טוב, ומכניסים לתנור נקי ריק שלא היה בשימוש 24 שעות, למשך 40 דק' על חומו המירבי, ואז מחליטים למה ישמשו ומסמנים היטב. מה שבלע איסור ממש או שהיו בשימוש בתוך 24 שעות גם לחלב וגם לבשר אין אפשרות הכשרה, כי ליבון חמור יהרוס את התבנית לפני שתוכשר…
בהצלחה