אישה שנאסרה לבעלה – זקוקה לגט?

שאלה:

שלום רב,
1. האם כשאישה נאסרת על בעלה היא לא זקוקה לגט? כמו שראיתי כאן באתר שאם יצא קול, הרשב"א הביא שמעיקר הדין אינה זקוקה לגט? יש עוד מצבים כאלה?
2. ראיתי כאן באתר דיעה שבני סוטה שחזרה לבעלה הם ממזרים, האם זה נכון, גם אם דיעה זו לא נפסקה להלכה?
תודה

תשובה:

שלום רב,

סליחה שלא הבהרתי את עצמי. ברור שאישה שהתקדשה כדת וכדין זקוקה לגט ולא משנה מה היה בדדך.

הרשב"א מדבר על אישה שלא היה כל ראיה על כך שהתקדשה, והיא גם מכחישה אלא שיש "קול" שהיא התקדשה. כלומר, הקול הזה אינו מחשיב אותה לאשת איש ובכל זאת החמירו וביקשו מהגבר שנטען שהוא קידש אותה לגרש אותה. שאותה אישה אסורה לכהן.

2. לא. אנו פוסקים שהם אינם ממזרים.