לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עמידה בתפילה לשלום המדינה

שאלה:

שלום, לפעמים אני מתפלל בבכ"נ דת"ל, ובקטע של התפילה לשלום המדינה אני לא אומר אמן. היא לא ראשית צמיחת גאולתינו, ואני חושב שלא צריך לברך את ראשיה שריה ויועציה, אלא אדרבא צריך עמ"י להנצל מראשיה שריה ויועציה כפי שאמר הרב צבי נריה. הבעיה היא שכולם עומדים, ואני גם עומד מדין 'לא יהא יושב בין העומדים'. האם יהיה לי עוון אם אעמוד גם, כי אני מכבד את המעמד, או שעליי לא להתפלל שם כלל?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש לעמוד יחד איתם ולא לפגוע ברגשות של אנשים אחרים ולא להתריס כנגדם.

אם זה מנים של אנשים יראי שמים אתה רשאי להתפלל שם, אין בעיה.

שנזכה לגאולה שלמה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אתה לא מברך את ראשיה ושריה .. אתה מבקש מהקב"ה "שלח אורך לראשיה ושריה ויועצה ותקנם בעצה טובה" כולנו רוצים שהקב"ה יתן עצה טובה וישפיע על מנהגי המדינה בצורה הטובה ביותר מה שייך להתנגד לתפילה לקב"ה