ביטוח לאומי ומס בריאות – ניכוי ממעשרות

שאלה:

אשמח לדעת האם וכיצד יש להחשיב את ההורדה של ביטוח לאומי ומס בריאות, בתוך המעשר.
למשל אם הנטו הוא 5000 ויורד מס של 100 שח, האם יש אפשרות להוריד מהמעשר (שהוא לפי הנטו 500שח), את סכום המס וכך להגיע בסופו של דבר לסכום 400 שח מעשרות?
או שההורדה היא בצורה שונה? אם בכלל קיימת אפשרות כזאת..
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

הניכוי של המיסים אינו בחישוב דמי המעשרות אלא בחישוב ההכנסות המחייבים אותם. כלומר שאם ירד מס 100 ש"ח ועכשיו הנטו שלך ירד מ5000 ש"ח ל4900 ש"ח, המעשרות הן 490 ש"ח.

שיהיה תמיד רק שפע!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לכאורה למה שזה לא יחשב שקונים ביטוח, אמנם בכפייה אך עדיין זה משמש כשהולכים לרופא וכשיוצאים לפנסיה? בשונה ממס הכנסה שזה תרומה למדינה

  2. כיון שהמס לביטוח לאומי אינו מותאם לפי הביטוח שאתה מקבל אלא לפי הכנסותיך, כלומר אדם יקבל אותה קיצבת זיקנה ואותו כיסוי בקופת חולים בין אם הוא מפריש סך רב בין הרבה, בהכרח מהות הדבר זה כעין מס.

  3. כאשר זה אכן לפי הכנסותיך, ולא לפי גודל הביטוח.
    למה אתם לא-מלמדים להתחשב בסכום מסוים מתוך זה כהוצאה שלחלוטין-אינה-מיסים,
    ושהיא לחלוטין
    בשביל הביטוח ?
    והרי בוודאות מנסים לתת לך שירותי-ביטוח בעבור לפחות-חלק-מהכסף שגובים ממך.
    -כך שלרשום שכל הסכום
    לא נכלל בכלל הוצאות הביטוח, וכן כולו מיסים זה לא-תמיד נכון ?
    -אולי אם אתה בוודאות משלם על 2 ביטוחים: ביטוח-פרטי-מלא,
    שלחלוטין אינו שייך לתשלומי הביטוח-הלאומי, וגם על הביטוח-הלאומי. ובשעות-המצוקה אתה לחלוטין לא-נעזר בביטוח-הלאומי,
    -אז שייך לומר שהביטוח-הלאומי הוא בגדר מס-בלבד ?

  4. לטעמי, ברגע שזה לא מותאם לביטוח אלא לגובה ההכנסה, ההגדרה היא שזה לא ביטוח כלל, אלא מס שניתן במקביל לשירותים שאתה מקבל מהמדינה.

  5. אבל אז יצא שאתם סופרים את כל השירותים שהמדינה נותנת בתור "מתנות-חינם" במקביל למס שהיא מחייבת.

    -אם המדינה לא הייתה גובה מיסים בכלל, גם לא הייתם מקבלים "מתנות-חינם" שכאלו מהמדינה.
    וסביר שהייתם משלמים לחברה-פרטית
    שתקיים עבורכם
    את השירותים האלו.
    -ואז כן הייתם מתחשבים בכסף לנושא מעשרות.

    כאשר אתה עני שלא מרוויח הרבה, ניכר שאתה מקבל שירותים מהמדינה בעבור תשלום המיסים, ולכן ברור לך שאתה אמור לשלם מעשרות.

    אבל כשאתה אדם שמרוויח יותר מהרגיל, וזה נראה לך שהתשלום-על-השירותים מובלע בתוך מיסים,
    -אז אתה אומר שהתורה לא מחייבת מעשרות, כי קיים כאן תשלום מיסים גדול יותר בייחס לעני ?
    = בעל פרנסה-גדולה אינו חייב במעשרות בכלל על אותם השירותים, כי קיימים לו יותר מיסים בייחס לעני ?