אבלות אב סיעודי על בנו

שאלה:

אבי מאוד מבוגר מעל 80
אחי נפטר היום האם חל עליו כל מנהג האבלות או שאפשר לא לידע אותו כדי שלא יצטער (אבי מאוד מבוגר וחצי סיעודי )

תשובה:

שלום וברכה

הצטערתי לקרוא על השבורה המצערת והכואבת, הרופא לשבורי לב ירפא לשברון ליבכם.

במצב כזה שהאב סיעודי וקשה עליו לשבת שבעה וחוששים לבריאותו, ניתן להמתין ולא לספר לו עד לאחר השלושים ימי אבל הראשונים, ואז כאשר מספרים לו, זה בכר נחשב שמועה רחוקה שאינו צריך לשבת שבעה אלא שעה אחת בלבד. אבל צריך זהירות גדולה מאוד, אין לכם שליטה על המידע הזורם מכל עבר, ויש חשש שמישהו יבקר אותו או יתקשר אליו וישוחח איתו על כך לפי תומו ואז המידע יבוא אליו בצורה לא מבוקרת וזה יגרום נזק, לכן אם אתם לא בטוחים שאתם יכולים לשמור את הסוד, עדיף לספר עכשיו.

בשורות טובות.