קבלת שבת על ידי הציבור

שאלה:

שלום רב
נפסק בשולחן ערוך כי על היחיד לקבל שבת בזמן שהציבור מקבלים בבית הכנסת
האם בימינו נוהג דין זה וכיצד?
הרי מצויים בתי כנסיות לרוב בכל אתר, איזה מהם משפיע על היחיד? הגדול שבהם? אולי המרכזי בצורה משמעותית כגון ישיבה גדולה במושב עם עוד בית כנסת קטן?
אולי הקובע הוא בית הכנסת שבו היחיד מתפלל, ואם כן מה הדין כשמתפלל כל פעם בבית כנסת אחר, עליו לתכנן לפני שבת לאיזה בית כנסת ילך ולנהוג לפי זה, או שדין זה בטל בימינו?

תשובה:

שלום וברכה

אכן כפי שציינת נכון, הלכה זו אינה מצויה מאוד בזמנינו, רק במקומות מרוחקים וקטנים בעולם, או בכפרים ומושבים ששם יש בית כנסת אחד שכולם מתפללים בו יחד, אבל לא בערים הגדולות, ובודאי לא בריכוזים הדתיים הגדולים.