כוסיות זכוכית בחנוכית כסף אם מוריד בהידור?

שאלה:

זכורני שישנם המפקפקים בנושא של כוסיות הזכוכית לשימוש לנר חנוכה משני סיבות שזכורים לי כעת. יתכן שיש עוד שאינני זוכר כרגע.
השאלה הראשונה היא האם זה נחשב כלי כיוון שהרי זה לא עומד בכוחות עצמו ללא החנוכייה מחמת חוד הרגלית והשאלה השנייה שמעוררים היא שאם מכניסים את הכוסית מזכוכית לתוך החנוכייה מכסף הרי שמורידים מדרגת כסף לדרגת זכוכית. ולכן לשיטתם יש להדליק בתוך החנוכייה עצמה ללא כוסיות.
רציתי לדעת האם אכן הלכה למעשה חוששים לכך? מה הייתה דעת החזו"א?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה דעת החזון איש בענין זה, אבל דעת הגרש"ז אויערבך בהליכות שלמה חנוכה פרק טו הערה 17 ובעל שבט הלוי ח"ח סי' קנז ועוד רבים היתה שאין לחשוש לכך, והזכוכית בטלה לחנוכיה, ופוק חזי מאי עמא דבר. קיבצו כל דברי פוסקי זמנינו בזה בצורה יפה ומסודרת, במשנה ברורה דירשו בסי' תרעג, שם הובא שכך דעת הגר"נ קרליץ [האמון על דברי החזון איש].

הצטרף לדיון

תגובה 1