האשה ספרדיה והבעל אשכנזי

שאלה:

שלום רב,
רציתי לשאול לפי איזה מנהג אנחנו צריכים ללכת בבית אם אני ספרדיה ובעלי אשכנזי ,
יש כל מיני הלכות לשני הצדדים אבל אני לא יודעת לפי מה ללכת,
כמו למשל הדלקת השמש בחנוכיה , הספרדים מדליקים את השמש אחריי הברכה ואשכנזים לפני…
אודה לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

כל ההלכות והמנהגים בבית הולכים לפי הבעל. כך נקבע בהלכה וכך טוב שיהיה, הלכה אחידה בבית, בלי ספקות ובלבולים. הילדים שלכם הם גם אשכנזים בכל הנוגע להלכה וסדרי התפילה וכו', ולכן זה גם חשוב שיראו בית את מנהגי אשכנז כפי שהם אמורים לנהוג.

רוב נחת ושמחות.

מקורות:

על חובת האשה לנהוג כמנהגי בעלה ואלו סוגי מנהגים חורגים מכלל זה, ראה בהרחבה רבה כל הפרטים כאן.