הוספת שם

שאלה:

שלום כבוד הרב,

שמי סיוון ואתמול הייתי בהפרשת חלה שבה הרבנית שיתפה אותי באופן אישי שהשם סיוון סוגר וששאר האותיות עומדות על רגל אחת. ללא קשר לרבנית, כבר תקופה ארוכה שאני רוצה להוסיף שם ואיני יודעת איך עושים את זה. אני מרגישה תקיעות מסויימת בנושאים מסויימים בחיים ובראשם – מציאת זיווג. אני בת 29 ועוד לא מצאתי את הראוי להקים איתו בית. כמו כן, בשנה האחרונה היו לי הרבה מחלות שונות (לא קשות אך רבות) ואשמח לקבל שם שני נוסף שישנה לי במקצת את המזל.

תשובה:

האמירות האלו של שם סוגר ועוד על רגל אחרת יש לגנוז, אלו שטויות והבלים, וכואב לי שנשים שנקראות רבניות מערבבות בין תורתנו הקודשה לאמונות תפלות חסרות בסיס. אמנם סיון הוא שם ללא מקור ביהדות, זה לא מחייב להחליפו, אבל אם תרצי להוסיף שם יהודי שורשי כאהבתך, את יכולה. תבחרי שם ותבקשי מגבאי בית הכנסת שיזכירך בשמך החדש במי שבירך, והעיקר שיהיו אנשים שישתמשו בשם החדש, אחרת אין לו משמעות.,

בשורות טובות ושבת שלום.