עיצוב אולם כשיש בלעדיות

שאלה:

אני מתחתנת בקרוב בעז"ה ולאולם יש רק מעצבת אחת מטעמם לכיסא כלה שזה בכלל לא בטעם שלי, האם מותר לי להביא מעצבת פרטית בטעם שלי בלי לשאול את האולם? כי אם אשאל ייתכן שלא יסכימו, מצד שני אני זו ששוכרת את האולם באותו יום, אז זו לכאורה זכותי…

תשובה:

שלום וברכה,

אם בזמן שחתמת איתם שכירות הם הודיעו לך שאסור לך להכניס מעצבת מטעמך ויש להם כלעדיות על מעצבת מסוימת, יש לכבד את התנאי ולא להכניס מעצבת אחרת. אם לא התנו איתך דבר, מותר לך להביא מעצבת שאת רוצה. כיון שבדרך כלל לא מעכבים על בעלי השמחה להביא מעצבת פרטית, אין להם אפשרות לעכב בדבר אם לא הותנה מראש.

בהצלחה ובמזל טוב!