מעשרות ונדר

שאלה:

שלום. בשעה טובה לאחרונה סיימתי את התואר האקדמי שלי, וחשבתי להביא קצת כיבוד לכולל האברכים שיש ליד הבית שלי כסוג של הודיה לה'. יש לי שתי שאלות:

א. האם ניתן לקנות את הכיבוד לכולל מכספי המעשר שלי?

ב. בתחילה אמרתי לחבר שלי שאני אביא רוגלעכים לכולל, אבל עכשיו חשבתי על זה שאני רוצה להביא כיבוד אחר כי ללכת למאפיה להביא רוגעלכים זה קצת טרחה בשבילי כי אין לנו מאפיה במושב שבו אני גר. האם זה בעיה מצד דיני נדרים שאמרתי שאביא רוגעלך וכעת אני חוזר בי?

תודה רבה לכם.

תשובה:

שלום וברכה, ברכותי להצלחה מרובה,תזכה לקדש שם שמים בכל הליכותיך ובמעשי ידיך.

אין מקום לתת סעודת הודיה מכספי מעשר, זה צורך שלך להוות לה', מה ההגיון לתת אותו מצדקה…

זה לא משנה רוגאלך או מאכל אחר ואין כאן נדר.

בהצלחה