מוצר שנשבר בסופר

שאלה:

קניתי בסופר מספר מוצרי חלב ולפני שהגעתי לקופה הם נשברו באשמתי ורציתי לשלם עליהם אולם הקופאית אמרה שלא צריך כי הסופר מזדכה על זה אצל החברה. השאלה אם יש לקופאית סמכות לזה. ואם אני פטור מלשלם האם זה גם בדיני שמים. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ישנם סופרים שלא גובים תשלום על נזקים שנעשו בתוך החנות, בגלל שיש להם החזר מהחברות, בסופרים הם פוטרים את המזיק, ולכן אין למזיק חובת תשלומים. לקופאית יש נאמנות לומר ללקוח שהם מבוטחים ולפטור אותו מתשלום, אין סיבה שהיא תשקר ותפסיד את פרנסתה.

בהצלחה.