מהו דין הירושה שקיבלה האשה

שאלה:

שלום
אשה שירשה בית, האם היא יכולה למכור אותו
או שזה נכסי מלוג שהפירות לבעל ואם הוא לא מסכים היא לא יכולה למכור
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ירושה או מתנה שקיבלה האשה הרי הם נכסי מלוג והבעל אוכל פירות, ויכול הבעל לעכב שלא למוכרם כדי להרוויח את הפירות.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך אבן העזר סימן פה סעיף ז "באו לידה (נכסים) אחר שנשאת, בין שבאו לידה בירושה, או שניתנו לה במתנה, או שחבלו בה ונתנו לה חלקה בבושתה ופגמה, נקראים נכסי מלוג".