ברכת הגומל לאחר ניתוח קטרקט

שאלה:

האם מי שעבר ניתוח קאטארקט בשתי עיניו ונשאר בבית חולים רק איזה שעות לכל ניתוח, צריך לברך ברכת הגומל היות ובכמה מקומות בהלכה בעיות בעיניים נחשבות לחמורות עד כדי להתיר כמה דברים ?

תשובה:

שלום רב.

אכן כן יש לברך ברכת הגומל לאחר ניתוח כזה.

מקורות:

ראה נשמת אברהם ח"ד סי' ריט, על פי דברי הגמרא בע"ז כח ב שורידי העיניים קשורים עם הלב וכל ניתוח בעין כרוך בסכנה.

בהצלחה רבה וכל הברכות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא משוכנע שבן ספרד יתחייב בברכת הגומל בכהאי גוונא,שידוע שדעת השו"ע
    שיש לברך בשם ומלכות רק על ד' מקרים שהובאו בגמרא.
    וכמובן שניתוח בהרדמה כללית חובה לברך שנחשב חולה שנפל למשכב והתרפא, אבל כיום כמדומני שניתוח מהסוג שהוזכר כאן בשאלה נעשה בהרדמה מקומית בלבד ואין זה נחשב שנפל למשכב והתרפא

  2. לכאורה כפי שהסברנו, אף שהחולי נראה קל הוא נחשב חולי שיש בו סכנה ודינו של המנותח ככל חולה שיש בו סכנה שהבריא שמברך.