תשלום יציקה

שאלה:

אני בניתי על שטח שהשכן מתחתי יצק בחוזה הדירה שלי שזה חוזה מהחברה ( אני לא יד 1 בדירה) כתוב שהשכן מתחת בונה בשטח המיועד להרחבה הגג שיוצר יהיה שייך לשכן למעלה ולא יוכל השכן מתחת לדרוש כסף/תמורה עבור היציקה.
ובנוסף רשום בהעברת זכויות שהקונה יהיה רשאי להעביר את זכויותיו בדירה לצד שלישי כלשהו.
השאלה האם אני צריך לשלם על היציקה או שלא שהרי " מה מכר ראשון לשני כל זכות שתבא לידו"

תשובה:

שלום וברכה,

אם כתוב בחוזה מהקבלן שהעליון לא יצטרך לשלם עבור היציקה, אזי פטור מתשלום. והפטור חל גם על הקונה – מה מכר ראשון לשני… אבל הדבר נשמע מוזר מה פתאום יש כזה סעיף בחוזה עם הקבלן, מה הקשר בין הקבלן לבין היציקה שעושה השכן אח"כ. [אולי השכן העליון שילם בזמנו לקבלן על היציקה והשכן התחתון לא שילם לבדו].. כדאי לברר את הדברים ואם הסעיף מתייחס על ההרחבה העתידית. ואם אכן הדברים כמו שהצגת פטור השכן העליון.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר בחוזה בין החברה ציפחא לבין הקונה הראשון ואכן מדובר על הרחבה עתידית שמעצם הבניה של השכן מתחת יוצר גג שהוא ההרחבת הדירה של השכן למעלה ולכן השכן למעלה פטור מתשלום כי הגג שייך לדירתו ולא לדירת השכן הקומה התחתונה.