שכן שמתנגד להיתר בניה

שאלה:

אני רוצה להגיש היתר בנייה על מגרש דו משפחתי שבניתי. השכן הצמוד שלי במשך חצי שנה לא חותם על טופס הסכמת שכנים בשביל ההיתר שאני צריך להגיש. בכל פעם יש לו בקשה אחרת כדי לחתום. את כולן מילאתי והוא עדיין לא חותם. יש לי נזק כספי וצער מאוד גדול מכל הדבר הזה . מה לעשות??

תשובה:

שלום וברכה,

מכאן והילך אל תעשה עבורו דברים עד שיחתום לך תחילה. אם הוא יסרב לחתום תתבע אותו לבית דין והם ישמעו את הצדדים ויחליטו אם יש לו סיבה מוצדקת לעכב בעדך.

אולי כדאי שתבדוק אם אתה יכול להגיש את הבקשה ללא החתימה שלו ולקבל את ההיתר בנייה, ולא תהיה לו זכות להתנגד.

בהצלחה.