ברכה ראשונה ואחרונה על פשטידת ירקות עם קמח

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,

פשטידה שמכילה כמעט 2 כוסות קמח, 3 קישואים 3 בטטות ו- 4 תפוחי אדמה וכן ביצים ושמן. האם ברכתה מזונות ואז מעין שלוש או שמא אדמה?
לפי פסיקה אשכנזית.
רב תודות!

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש כמות רבה כזו של קמח, נראה שהוא לא בא רק כדי ליצור מירקם חזק ואחיד, אלא הוא משמש כחלק מהמאכל עצמו, ולכן יש לברך על הפשטידה הזו מזונות. לגבי ברכה אחרונה, ניתן לברך מעין שלוש רק אם אוכלים כזית מהדגן בתוך כדי אכילת פרס, אני מניח שזה לא נעשה, וממילא יש לברך עליה בורא נפשות.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רח סעי' ט ומשנה ברורה שם.