בחורים שהשאירו חפצים בפנימייה

שאלה:

שלום רב,
אני עברתי חדר בישיבה שלי כבר לפני שנה, והיו כמה חפצים של הבחורים הקודמים שעברו, וחזרו כמה פעמים לקחת את הדברים שלהם, אך השאירו דברים שם. האם ישנו היתר להשתמש בהם – שאילו היו מקפידים בהם היו לוקחים אותם ג"כ עם שאר הדברים ?

תשובה:

שלום וברכה,

בחורים שהשאירו חפצים פרטיים בחדר ועדיין נמצאים בישיבה אסור לקחתם, ויש לבקש רשות מהבחורים תחילה.

בהצלחה.

מקורות:

חפצים שידוע בעליהם אסור לקחתם ללא הסכמה מבעליהם. בחפצים עזובים זמן רב דנו הפוסקים איך לנהוג בהם, אבל אם ידוע מיהם בעליהם ודאי שצריך לברר תחילה – וראה שו"ע סימן שיט לגבי פינוי חפצים שהסכמת הפוסקים שיש להודיע תחילה לבעלים וכ"ש כשרוצה להשתמש שיהיה אסור ללא הודעה מראש.