הדלקת נרות במקום אכילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
הרב שמירת שבת כהלכתה (חלק ב) כותב שצריך שהנרות ידלקו לפחות בעת הקידוש וחלק מהסעודה.
אם היו הנרות דולקות רק בעת הקידוש האם זה נקרא שנהנה מהם ואין ברכתו לבטלה ?

לכאורה עצם זה שאומרים "שלום עליכם" בשולחן בחדר איפה שהנרות – זה סוג של הנאה מהנרות (למרות שיש חשמל)

תשובה:

אכן בשמירת שבת כהלכתה פרק מג סעיף יז כתב, שכיון שעיקר קיום המצוה הוא בהדלקה במקום האכילה, ולא בסתם הנאה אחרת כמו מקום השינה, יש להקפיד שידלקו לכתחילה עד סוף הסעודה, ולכל הפחות בתחילתה. השירה לפני הסעודה עדיין אינה חלק ממנה. בשעת הדחק המדליק במקום שינה ונהנה מהם בלילה גם יצא ידי חובה ראה סי' רסג סעיף ט.

הצטרף לדיון

תגובה 1