גזל וירטואלי

שאלה:

רציתי לשאול בענייני סטים של מקצבים אני קלידן (לא מופיע רק בתור תחביב) ובתחום הזה יש הרבה אנשים שבונים צלילים ומקצבים לאורגן ומוכרים רציתי לדעת מה הדין במקרה שמישהו הביא לי סט כזה בחינם האם יש ביה מצד גזל להשתמש בו או להעביר אותו הלאה?(למי שלא מופיע ואין לו כסף להוציא על זה) מדובר בסטים שעולים אלפי שקלים ומיועדים לקלידנים מקצועיים סליחה על האריכות פשוט חשוב לי לדעת

תשובה:

שלום וברכה,

החבר שהביא לך האם הוא רכש את זה ומעביר לך או שהוא העתיק שלא כדין?

אם הוא העתיק את החומר שלא כדין אסור לך להשתמש כדין הפרת זכויות יוצרים שאסורה לפי ההלכה. כל דבר שנסחר בשוק שייך בו בעלות ואסור לאחרים לקחת שלא כדין. ולמרות שמדובר בדבר וירטואלי שייך בו איסור גזל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן שהרחבנו על קניין וירטואלי.