מתנה ממשחק שהתקבל לחלוקה

שאלה:

שלום וברכה,
קיבלנו ערימה של משחקים שנשתמש בזה אנו או נחלק למישהו שישתמש [לאו דווקא נזקקים אלא לכל אחד],
לקחנו משחק כזה ונתנו אותו כמתנה למארחים שלנו לשבת, ואחר כך התעוררנו לחשוב שאולי זה לא בסדר מכמה סיבות:
א. האם יש כאן חשש גזל של שינוי מדעת הבעלים שהתכוונו שניקח לעצמנו או נחלק ולא שניתן את זה כמתנה ממנו?
אולי אין זה גזל אבל בכל זאת לא ראוי כי לא על דעת כן קיבלנו
ב. האם זו גניבת דעת של המארחים שחשבו שנתנו להם מתנה משלנו, או שזה באמת כמו שלנו כי בידינו להחליט מה לעשות עם זה ולמי לתת.

תודה רבה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

1. אני לא רואה כאן איסור גזל כיון שמותר לכם לקחת לעצמכם, וכן מותר לכם לחלק למי שתרצו.

2. אם החלטתם שאתם רוצים לעצמכם ולקחתם לעצמכם, ובסוף החלטתם לוותר ולתת מתנה אין כאן איסור גניבת דעת כיון שנתתם חפץ שכבר שייך לכם. אבל לא היה לכם צורך בו ונתתם להם כחלוקה אסור לכם לתת הרגשה שזה מגיע ממכם, ועליכם לומר שזה חפצים שניתנו לכם לחלוקה, כיון שסבורים שאתם השקעתם במתנה ויש בזה משום גנבת דעת – שו"ע סימן רכח.

בהצלחה.