מעשר כספים לנישואי הילדים

שאלה:

שלום, האם ניתן לתת ממעשרות כספים לקופת חיסכון עבור ילדיו שהם מעל גיל 6? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לתת סתם לקופת חסכון שיהיה להם לנישואין, אי אפשר, שהרי הכסף מיועד כבר עכשיו לצדקה ולא ניתן להמנע שנים רבות משימוש זה בו. אבל ניתן לקחת אותו ולהפקיד בגמ"ח הלוואות, כך שכל השנים הללו הוא משמש למצוה של הלוואת כספים, ואז כשהילדים נישאים להוציא את הפקדון ולתת להם. אמנם מפסידים את הריבית אבל מרויחים כל השנים הללו את מצות ההלוואה וזו הדרך שהכסף גם ישמש ליעודו וגם יוכל לסייע לילדים בעת הנישואין.

יש נוהגים לעשות זאת רק על חצי מסך המעשר כספים, והשאר לתת לעניים ממש.

מקורות:

אהבת חסד ח"ב פרק יח.