מים גלויים מועטים

שאלה:

שלום.
האם גם כשיש כוס עם שאריות מעטות של מים שעמדו במהלך זמן מסויים אז גם אסור לדוגמא למזוג מים לתוך אותה כוס מחשש לרוח רעה? או שזה רק כאשר מדובר ממש בכוס מלאה במים?

תשובה:

הטעם לגילוי בעיקרו אינו רוח רעה, אלא חשש נחשים, ולכן פסק השו"ע בס' קטז שבזמנינו דלא שכיחי נחשים אין לחוש, אמנם בשו"ת פאת שדך סי' פו הביא בשם צוואת רבי אליעזר שהכוונה לנחש הקדמוני, אבל גם לענין זה הביא שם מתוס' ביומא עז ב שרוח רעה גם נחלשה בזמנינו, ומכל מקום כיון שכך, נראה שגם מי שמחמיר לא יחמיר אלא במה שהיה חשש בזמנים, אבל בכמה טיפות מים שאין להן חשיבות, נראה שגם בזמנם לא היתה קפידא.