יחוד אצל רופא שיניים

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול בקשר למרפאת שיניים של גויים, יש הרבה נשים, מזכירה ורופאה, ועוד מנהל המרפאה נמצא שם.
דלת המרפאה ננעלת וונפתחת על ידי זמזם, אך כל מי שלוחץ מבחוץ מיד פותחים לו בלי לבדוק מי זה, אך בלי שהמזכירה תלחץ על הזמזם הדלת נעולה.
השאלה האם זה נקרא פתח פתוח לרשות הרבים, המציאות שהרבה אנשים נכנסים ויוצאים.
וכן האם מותר יחוד עם גוי וכמה גויות(אם היהודי מטופל)

תשובה:

שלום וברכה

לבני אשכנז ודאי אין חשש, כיון שבשעת הדק נהגו להקל אפילו באיש אחד עם הרבה נשים. בני ספרד, גם בשעת הדחק כאשר יש שני אנשים עם שתי נשים כבר אפשר להקל כאשר יש צריף נוסף, כמו כאן שהיא מחוייבת לפתוח לכל מי שבא, אחרת הדבר יתמיה את הרבים. לכן בעת הצורך אין להחמיר בדבר.

מקורות:

ראה שו"ע סי' כב סעי' ה-ו, ובס' אפיקי מים לר"מ פנירי, יחוד פרקים ה-ו.