אופן העיטוף בטלית

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

לגבי אופן העטיפה של טלית, לדעת הרמ"א ומנהג אשכנזים אנו מתעטפים הגוף קודם ואחר כך הראש בסגנון "ישמעאלי", ובני ספרד עושים הפוך קודם עטיפת ישמעאלים ואחר כך מימלא כשפותחים העטיפה מן הראש נעשה גם על הגוף כמו כתוב בש"ע.

והנידון כאן הוא, לבני אשכנז שקשה לו אחרי עטיפת הגוף לאחוז הקצוות של הציצית ולעשות על הראש באופן שזורקים החוטים בצד שמאל כמו שבש"ע ורוצה לעשות כמו הספרדים לכתחילה שהרי מימלא כשפתח העטיפה של הראש תיעשה גם של הגוף ובזה עשה שניהם, האם מותר לו לכתחילה לעשות כהב"י? כיון שיותר נוח לו.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין לעשות כן, שהרי יש כאן הפסק, הסיבה שמתעטפים גם מעט על הגוף, היא משום שעטיפת הראש לבד אינה מחוייבת ברכה, אבל נראה שהסיבה לקושי היא שאתה עושה כנראה על חלק רחב בגוף ואז לא נשאר לך מספיק טלית לעיטוף הראש, מספיק שהכתפיים עטופות.

בהצלחה