תשלום לשליח ציבור שלא ידע להתפלל בנוסח של הציבור

שאלה:

סגרתי עם שליח ציבור לחגים והוא אמר לי שהוא יודע את הנוסח המרוקאי ואת הפיוטים אמרתי לו אם אתה יודע אני אשלם לך 4000 שקל ואני לא מכיר אותו שהגיעו החגים הוא בא ולא ידע בכלל את הנוסח המתפללים היו מאוכזבים מזל שבא מתפלל שידע את הנוסח והוא התפלל ורק הרב תקע בשופר אותו דבר בכיפור לאחר החגים אני אמרתי לו שאני משלם רק 2500 כי הייתי צריך לשלם לשליח ציבור השני

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהתברר שהחזן לא יודע להתפלל כנוסח שאתם רוצים מותר להעביר אותו לקחת חזן אחר, ולכן אתה לא צריך לשלם יותר ממה ששילמת.

בהצלחה.