שחיטה ספרדית לאשכנזי ולהיפך

שאלה:

שלום וברכה. האם יש בעיה הלכתית לאשכנזי לאכול בשר משחיטה ספרדית, להיפך?
ואם אפשר להסביר את הפרטים בזה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאנחנו מדברים על שחיטה מהודרת, אין כל בעיה לספרדי לאכול משחיטה אשכנזית. המחלוקת בין השו"ע לרמ"א לגבי סירכות [מה שנקרא חלק בית יוסף], אינה נוגעת אלא לבשר בכשרות פשוטה, בכשרויות המהודרות האשכנזיות הבשר הוא חלק בית יוסף. למעשה העובדות הן, שבשחיטה אשכנזית מהודרת נפסלות הרבה יותר בהמות מחשש סירכות מאשר בשחיטה ספרדית פשוטה, ואף מהרבה כשרויות ספרדיות מהודרות, כלומר ההקפדה הזו נעשית. והואיל ובלאו הכי אנחנו מאוד לא מעודדים לאכול מוצרי בשר ועוף מכשרות פשוטה, ואני רואה בזה יותר מהידור אלא כמעט שורת הדין והשתדלות בסיסית, משום שיש קושי רב בהקפדה על כשרות בשר, זה לא כמו מפעל סוכריות שעובד בסרט נע לפי מתכון קבוע, בכל בהמה יש המון דברים שניתן להכשל בהם ושחובה לבדוק…. ממילא אין צורך להקפיד על העדה, אלא באמת לקנות מהכשרות המהודרת ביותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הבנתי נכון, לספרדים יש יותר חומרות בשחיטה מאשכנזים?
    יוצא שחוץ מרמת ההפקדה בשחיטה עצמה, מעיקר הדין אשכנזי יכול לאכול משחיטה מהודרת ספרדית.
    האם הבנתי נכון?

  2. הבנת הפוך ממה שכתבתי או התכוונתי… כתבתי שככל שמדובר במערכות הכשרות המהדרות אין משמעות לעדיפות החומרות שיש לספרדים בנושא הסירכות, כיון שאלו בלאו הכי תנאי בסיס בכל המערכות המהודרות, גם האשכנזיות, ממילאמה שנותר לחפש הוא רק איזו מערכת קפדנית יותר בנושא ההשגחה, ובזה למשל אין תחליף לבד"ץ העדה החרדית או הרב לנדא, ויש עוד מערכות מהודרות.