פגישות בין גרוש לגרושתו

שאלה:

Daniel Matzri תודה רבה כב הרב
שאלתי היא האם אני יכול לבקר את בני יחד עם גרושתי ? אצל בני בבית לראות את הנכדים שלי
מנישואים הראשונים
אחרי 10 שנים נישואים נוצר קשר מיוחד בין גרושתי השניה לבני מנישואים הראשונים
אני חייב לציין שבני הוא בחור ישיבה נשוי עם 4 ילדים הלומד באחד הישיבות הגדולות בירושליים
עודה לך עם תענה לשאלתי
לפי טענתו יש איסור להסתובב עם גרושתי בטח לא אצלו בבית .כי הוא נותן יד לאיסור
האם זה נכון שאסור לי ו לגרושתי לבקר את בני בביתו יחד עם גרושתי ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לך להסתובב עם גרושתך ולהפגש איתה, יש אפילו הגבלות לגבי קירבת מקום המגורים.

בשורות טובות.

מקורות:

עי' שו"ע אהע"ז סי' יא סעיף ז, שו"ע אהע"ז סי' כא, שו"ע אהע"ז סי' קיט סעיף ז ואילך, ח"מ סי' קיט ס"ק כג ושו"ת יהודה יעלה אהע"ז סי' קמט, פסקי דין רבניים (ח"י עמ' 209).