לימודי הלכה

שאלה:

יש באיזורינו סדר לימוד שהתחיל שבוע שעבר והם כתבו במודעה "סמיכה באו"ח ע"י רב פלוני. למעשה אותו רב הוא לא הרב שמוסר את השיעורים אלא הביאו רב אחר לצורך כך. זה כשלעצמו לא בעייה אך השיעורים עצמם הם לא בסוגיות הש"ס והראשונים עד לב"י ועד למסקנות הסוגיה הלכה למעשה אלא לומדים שו"ע ומ"ב. בנוסף לכך לא התחילו מההתחלה אלא רק מהלכות ק"ש. וזה כבר ממש לא ברור לי אם ניתן לכנות לימוד שכזה בשם "סמיכה" ואם אכן אקבל תעודת הוראה על סמך זה האם יהיה לזה תוקף.

תשובה:

אין הרבה משמעות לתעודה הזו, זה נעשה סתם כגורם מדרבן ללמוד ולהבחן וזה מצויין. לימדו הלכה בקביעות הוא דבר נפלא. אבל ברור שמי שרוצה באמת לדעת ולהיות מורה הוראה, חייב ללמוד את הדברים לעומק, מסוגיות הגמרא והראשונים, דרך הטור בית יוסף שו"ע ונושאי כליו, משנה ברורה ופוסקי זמנינו הכל בעיון ועם חזרות מקיפות.

ברכה והצלחה!