תחליף חלב עם דגים לתינוק ספרדי

שאלה:

תחליף חלב- אם (מטרנה וכדו') נוזלית לתינוקות שלב 1. יש בה שמן דגים (לצרכי ויטמינים וחיזוק גוף התינוק). האם ניתן להקל לספרדים, המחמירים (או אוסרים) אכילת חלב ודגים?
והאם יש להקל אם יוברר ששמן הדגים בטל בשישים? (ע"פ מחלוקת הפוסקים האם יש ביטול בס' בדבר שהוא משום סכנה)

תשובה:

נראה שיש להקל. מלבד המחלוקת הגדולה סביב הענין הזה והתימה בדברי הבית יוסף שאסר, יש כאן נושא של צרכי בריאותו. ואם מלבד זה הכשרות היא טובה, אפשר להשתמש.