קידוש במקום סעודה בתבשיל של דגן

שאלה:

שלום כבוד הרב,
א. האם כזית פסטה נחשב לפי הרב עובדיה כקידוש במקום סעודה ?
ב. ומה הדין לגבי פתיתים (לדעת הגר"ע) ?
ג. כנ"ל לגבי קוסקוס ?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת אז נדברו ח"א סי' לא נסתפק בשאלה זו האם בתבשיל של מיני דגן יוצאים ידי חובת קידוש במקום סעודה, או שצריך דוקא פת הבאה בכיסנים ששייך בה דין קביעת סעודה לענין ברכת המזון. אמנם מסתימת הפוסקים שלא חילקו בסוף סי' רעג בין מאפה לתבשיל אלא בין דגן לפירות, נראה שגם בזה נחשב קידוש במקום סעודה, וכ"כ בשו"ת נשמת שבת סי' תמ"א, ומי שיכול לחוש לספקו של הרב הנ"ל תבוא עליו ברכה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה !

    מי שקידש על דעת לאכול בעוד שעתיים יש דעה שאומרת שיצא גם אפ יאכל בעוד שעתיים כפשוטו , מי זה הדעה הזאת ?
    (הבא"ח סובר בזה סב"ל, לעומת הרב עודיה שדחה את דעתם)

  2. ראה בביאור הלכה בסי' רעג סעי' ג שאפילו כמה שעות, אם לא עזב את השולחן בין הקידוש לסעודה, אינו מקדש שוב. אבל לכתחילה אין לסמוך על כך.