כשרות שייקר

שאלה:

היי,
אני שותה אבקת חלבון מתוך שייקר, שזה בעצם בקבוק פלסטיק. בעבר היה בשייקר הזה אבקת חלבון מחול ללא כשרות, לא חזיר או משהו כזה פשוט אבקת חלבון בלי כשרות. האם אני יכול להשתמש באותו בשיירק- בקבוק עכשיו לשתיה באבקת חלבון עם כשרות?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

השייקר לא צריך הכשרה כי מן הסתם הכל היה קר, ולא נעשה בו שימוש בחם. אם נעשה שימוש בחם יש לערוך לו הגעלה.

אין הבדל הלכתי בין אכילת חזיר לאכילת בהמה שלא נשחטה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. למעשה יש הבדל בין אכילת חזיר לבהמה שלא נשחטה כהלכה, שניהם אסורים בהחלט אבל בהמה שלא נשחתה יש בה סיכוי גבוה לאכילת חלב שבו איסור כרת לעומת אכילת חזיר שאין בו חלב