קריאת שמע שעל המיטה

שאלה:

שלום.
אני אשכנזי, בקריאת שמע שעל המיטה יש להחסיר ״הריני מוחל וסולח..״ ופרקים מסויימים של בקשות, והבנתי שגם במוצאי שבת אין לאמר ״הריני מוחל״ וכו, השאלה עד איזו שעה בדיוק. ואיזה פרקים מחסירים בעצם מהסידור (רינת ישראל ספרד)

תשובה:

אין שום בעיה לומר הריני מוחל וסולח זה הדבר הכי יפה שיש, הגם שזה לא מופיע בנוסח אשכנז. סידור ספרד זה גם לאשכנזים, ספרדים זה סידור לעדות המזרח. ההבדל הוא שספרד זה נוסח שהתקבל בקהילות החסידים, ונוסח אשכנז הקדום הוא בשאר קהילות האשכנזים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה לא הייתי ברור.
    התכוונתי שלא אומרים הריני מוחל (ועוד פסוקים בק״ש) בשבת לפי מה שאני יודע, ואת אותם פסוקים הבנתי שלא אומרים גם זמן מסויים לאחר יציאת השבת ורציתי לדעת כמה זמן ואילו פרקים בדיוק צריך להחסיר. וכל זה בקשר לסידור רינת ישראל ספרד

  2. כל מה שכתבו ברינת ישראל ספרד בקריאת שמע שעל המיטה ניתן לומר גם בשבת, לנוהגים לומר וידוי אין לומר בשבת ויש נמנעים גם במוצאי שבת עד חצות.