נר חנוכה בפתח הבנין

שאלה:

שלו'ם הרב. הדלקה בפתח בנין מגורים (למ"ד), האם אין חסרון שלא ניכר למי שייכת ההדלקה, שהרי יש כמה דירות ? תודה.

תשובה:

שאלה זו היתה נכונה גם בזמן חז"ל, כאשר היו מדליקים בפתח החצר, אף שלחצר זו פתוחים כמה בתים, הרי שזה לא מהווה חסרון. אמנם כידוע וכפי שרמזת, יש מחלוקת גדולה בין פוסקי זמנינו האם שם הוא מקום ההדלקה, הגרי"ש אלישיב סבר שחדרי המדרגות יש להם דין חצר ואכן מקום ההדלקה הוא למטה בפתח הבנין, אבל נראה שרוב ככל הפוסקים חששו בזה לסברת החזון איש שנקט שכיון שזה מיועד רק למעבר ולא כמו בזמן חז"ל שהיו אוכלים שם ואפילו לנים שם לפעמים בימי הקיץ, ומכבסים שם וכו', אין לזה דין חצר. וההדלקה תהיה בחלון.