להמתין לאבא בחזרת הש"ץ

שאלה:

אדם שעולה להיות חזן האם צריך לחכות לאביו שיגמור תפילתו על מנת להתחיל את החזרה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין זכות לבן להמתין לאביו, כיון שהוא בעצם שליח הציבור, וככל שבאופן רגיל הגיע הזמן להתחיל את החזרה [ואינני נכנס לקביעת הזמן בזה, כי בעצם מה שנוהגים שמיד כשיש עשרה מתחילים גם אם רוב הציבור עדיין מתפללים, אינו מנהג נכון כי כך הרבה מפסידים קדושה], יש להתחיל, הציבור לא מחוייב להמתין לאביך.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. נכון. הייתי צריך יותר לדייק בשאלה. אני מתפלל בשטיבל חסדי ובחדר הגדול מגיע הרב שלהם למניין ומאריך בתפילה. אבל מצד שני זה שטיבל ויש שם המון אנשים שלא שייכים לקהילה וממהרים. על פי מה מחליטים מתי לחכות ומתי לא?