יכול להיות שקיללתי את בעלי?

שאלה:

בתי בת השנתיים+ הולכת בצורה לא יציבה לחלוטין, ולכן תמיד הייתי מבקשת מבעלי שיחזיק לה את היד כשהם יוצאים החוצה כדי שהיא לא תיפול, ובמיוחד במדרכה מכיוון שהמדרכה אצלנו לא ישרה כל כך ויש בה מהמרות. הוא נגד להחזיק לה את היד ואומר "שתיפול. ככה לומדים". באחת הפעמים היא חזרה עם "גולה" בולטת ונפוחה במצח, ובפעם אחרת עם דם מהשפתיים. ואני תמיד הייתי אומרת לו "מידה כנגד מידה, גם משמים יעשו שתיפול ויגידו "ככה לומדים"".
בחודשיים האחרונים בעלי סובל מחולשה שתוקפת אותו לעיתים מאוד מאוד קרובות, והוא חושש שזה בגלל הדברים ש"איחלתי" לו.
מה הרב אומר?
תודה רבה

תשובה:

אני אומר בראש ובראשונה שזה סיפור שזיעזע אותי. ולא בגלל שאני חושב שהוא ניזוק מהקללות, חלילה, אני מאמין שכאשר אדם לא מבין מה זה קדושת הפה, גם קללותיו לא משמעותיות. אבל איך אפשר לקלל את הבעל כך? חייבים לשנות את השיח בבית! לכאורה מה שצריך עכשיו לעשות זה "מידה כנגד מידה", להרבות בברכות בבית, במילים טובות ושמחות ומנחמות, ובעזרת ה' בזכות זה תזכו לכל הישועות ולרפואה שלמה במהרה!

תכתבי לנו את שמו לתפילה.