שניים מקרא ואחד תרגום בהרהור

שאלה:

שלום הרב שאלה
האם יוצאים ידי חובת שניים מקרא בזה שקוראים בהרהור או שחייב להוציא בפה?
כי עקרונית בפה אני קורא לאט יחסית יכול להיות שיקח לי פרשות מסויימות לסיים בקריאה בהרהור בשעה-חצי שעה מהר יותר מבקריאה בפה

תשובה:

בודאי יש לומר בפה ולא מועיל הרהור, יש שדנו האם מועיל בשמיעה מאדם אחר מדין שומע כעונה, ראה שערי תשובה רפה ס"ק ג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. התקנה היתה לקרוא. כמו שלא מועיל שיאמר אדם שהוא זוכר הכל משנה שעברה, כך לא מועיל הרהור, יש צורה לקיום התקנה.

  2. זה לא תלוי בחקירה מה הטעם למצוות שמו"ת ? כי כמדומני שלפחות לחלק מההסברים גם לימוד במחשבה יתאים(איני זוכר כרגע את כל ההסברים אולי)