שבת לפני היארצייט בשנה ראשונה

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב,
אבל על אמו בשבת לפני היארצייט שנה ראשונה , האם יכול להיות שליח ציבור בתפילות השבת , או רק שיעלה לתורה בעליית מפטיר ?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, וכל מקום יעשו כמנהגם, ככל שהציבור לא מקפידים – מותר.

מקורות:

בדברי מליכאל ח"ו סי' כג כתב שאין להניח לאבל להתפלל בשבת שלפני היארצייט, אולם באבן יעקב סי' מח התיר זאת, וכ"כ בשבט הלוי יו"ד תנינא סי' קסא שמותר גם בשנה הראשונה שהוא אבל, אולם בשו"ת בצל החכמה ח"ד סי' קכט אסר בשנה הראשונה, ובשו"ת מנחת יצחק ח"ט סי' קלד כתב שהוא תלוי במנהג המקום.