ריבית ברכישת דירה ללא הית"ע

שאלה:

אני רוצה לקנות דירה על הנייר מקבלן ב20/80 שבשעת חתימת החוזה אני משלם 20 אחוז ובמסירה 80 אחוז. הקבלן חתום על היתר עיסקה אך אינו מוכן להכניס את זה לחוזה
האם מותר לרכוש את הדירה או אסור

תשובה:

שלום וברכה,

קבלן שמפקיד שלא להכניס את ההיתר עסקה לחוזה הרי זה גילוי דעת שלא מעוניין בתנאים של ההיתר עסקה. ולכן ההיתר עסקה לא מועיל. אם הקבלן מסכים להכניס סעיף בחוזה שהכל לפי ההיתר עסקה, דינו כהיתר עסקה רגיל.

אם הקבלן לא מסכים שיהיה היתר עסקה אין איסור לרכוש ממנו את הדירה, אבל צריך לבדוק טוב שאין חששות של ריבית.

את התשלום הראשון שאתה משלם אתה צריך להתנות שאתה קונה חלק מהקרקע, כי אם אתה לא קונה כלום ואתה משלם מראש ואח"כ יתייקרו המחירים והקבלן נותן לך במחיר הישן, הרי זה ריבית כיון שמוזיל לך עבור ההלוואה שאתה מלווה, ולכן צריך שהכסף יעשה קניין – שתקנה בקרקע כשיעור המעות.

בהצלחה.