לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

למה לא אומרים למנצח בנגינות בשבת?

שאלה:

בס״ד
שלום וברכה !
מנהגנו לומר כל בוקר בימות החול למנצח בצורת המנורה וכידוע שהמנורה היו מדליקים בבית המקדש גם בשבת כפי שם פסק הרמב״ם בהלכות תמידין א״כ מדוע לא אומרים למנצח (סז) ביום השבת ?
נא לציין מקורות.

תשובה:

שלום וברכה

אין לזה קשר עם הנושא של הדלקת המנורה, הטעם בזה הוא על פי סוד, כמובא בברכי יוסף סי' נ בשם שער הכוונות למהרח"ו. בס' חמדת ימים מצאתי שאמר, שטעם הדבר על פי פשט, הוא שבשבת מתאים יותר לומר מזמור השמים מספרים המכוון כנגד מעשה בראשית שהשבת מסמלת את סיומו והשביתה לאחריה.