מזוזה בחדר מדרגות

שאלה:

אני גר בבניין רב קומות עם חדר מדרגות
האם חדר המדרגות חייב במזוזה בכל קומה ? אני מדגיש שחדר המדרגות לא מוביל באופן ישיר לדירות אלא ללובי ואז לדירה והבנתי שיש בזה קולא .
אני לא מחפש להחמיר בעניין הזה כי זה ממש לא נוח לי . אז אשמח לדעת אם יש יש לי על מי לסמוך

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש לקבוע מזוזה בחדר מדרגות, בפשטות זה ממש כמו שערי העיר והחצרות המבוארים ביומא יא, אלא שיש שכתבו שלא לברך על המזוזה שבחדר המדרגות, כיון שהוא בית שער שאינו פתוח למקום הראוי למגורים. אמנם לכאורה זה תלוי אם הפתח פונה רק למדרגות ממש שלא ניתן לדור בהם, או שיש כעין לובי שניתן להניח שם אופניים או עגלות ועוד שיש הרבה יותר סברא לחייב אפילו ברכה.

אלא שיש לציין, כי חיוב מזוזה בכל קומה מוטל על הגרים בקומה זו, כיון שהפתח מוביל ללובי שלהם ואין לך קשר איתו. החיוב שלך הוא רק בקומת הכניסה ובקומה של הדירה שלך. אם יש קומת מחסנים, אז גם שם.

מקורות:

ראה קיצור שו"ע סי' יא סעי' טז, על פי סוכה ח ב.