כניסה לבתים של נוצרים

שאלה:

שלום
יש בתים פתוחים בירושלים מטעם עירייה וביניהם גם מקומות בתים של נוצרים,
האם מותר להיכנס לראות?

תשובה:

אין בעיה להכנס לבית של אדם שהוא נוצרי, האיסור הוא להכנס לבית עבודה זרה, כלומר לכנסיה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. וללא קשר לשאלה, אם כבר הוזכר איסור כניסה לכנסייה, נציין לאכן אסור בהחלט להכנס לכנסיות, אבל למסגד בהחלט מעיקר הדין מותר

  2. גם למסגד יש שאסרו זאת. רק כי זו כפירה בתורת משה- אין ליהודי להיכנס לשם. זה חוץ מעבודת האלילים מחצי האי ערב שיש באסלאם (הקפת הכעבה, סגידה לאבן, סיפורים על ג'יני וכו').