קרא קריאת שמע לפני ברכות התורה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אדם שקרא קריאת שמע בלי ברכות התורה עלה לו לקריאת שמע?
או שזה מצווה הבאה בעבירה?

תודה !

תשובה:

שלום וברכה

הבית יוסף בסי' מז כידוע מסתפק האם קריאת שמע מחוייבת בברכות התורה, כיון שהיא לא נאמרת בדרך לימוד אלא כחלק מסדר התפילה, ונפקא מינה, למי שלא בירך ברכות התורה ומכוון באהבה רבה לצאת ידי חובת ברכה זו [ניתן בדיעבד שלא בירך כך לעשות] שכיון שצריך ללמוד לאחר הברכה, לא די בכך שקרא קריאת שמע, אלא צריך גם ללמוד משהו לאחר התפילה.

ממילא הנדון שלך לכאורה תלוי בספק זה.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אדם קרא קריאת שמע כי ראה שהולך לעבור זמנה (מ"א) בלי קריאות התורה ובלי ברכת אהבה רבה – עוד לפני כל התפילה. זה עדיין בגדר ספק?

  2. ראה פסקי תשובות סי' מז הערה 39 שהביא רשימה גדולה של פוסקים שהורו במצב כזה לסמוך על הפוסקים שא"צ ברכות התורה. כמובן בתנאי שאין לו זמן לברך, אם יש לו זמן לברך, יברך.